Көне теңіз сорпалары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Теңіз алабұғасының филесі (Ақ балық, треска, балық, макрурус) - 100 г, ашытылған қырыққабат - 130 г, шошқа майы - 35 г, ысталған скумбрия филесі (Майшабақ) - 25 г, пияз - 35 г, сәбіз - 25 г, ақжелкен тамыры - 15 г, маргарин - 15 г, қаймақ - 20 г, ақжелкен немесе аскөк, тұз. Шошқа майын, ысталған скумбрия филесін (майшабақ) және туралған пиязды қосып, қырыққабатты бұқтырыңыз. Теңіз басының порцияланған бөліктерін (Ақ балық, треска, балық, макрурус) бөлек қуырыңыз. Пиязды, сәбізді және ақжелкеннің тамырын ұсақтап турап, маргаринге қуырыңыз. Балықты немесе ет сорпасын дайын бұқтырылған қырыққабатқа құйыңыз, қуырылған көкөністерді қосыңыз, 5-10 минут қайнатыңыз, содан кейін қуырылған балықтың бөліктерін салыңыз. Қаймақ пен шөптермен бірге қызмет етіңіз.