Майшабақ қосылған балық борщы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Балық - 125 г, жаңа піскен ақ саңырауқұлақтар - 100 г немесе кептірілген - 25 г, қызылша - 150 г, сәбіз - 40 г, майшабақ - 40 г, жаңа қырыққабат - 100 г, пияз - 40 г, ақжелкен тамыры - 20 г, өсімдік майы - 40 г, ақжелкен немесе аскөк, тұз. Кептірілген саңырауқұлақтарды жібітіңіз, қайнатыңыз және майдалап тураңыз. Жуылған қызылшаны пеште пісіріңіз, салқындатыңыз, тазалаңыз және жолақтарға кесіңіз. Пиязды, сәбізді, ақжелкеннің тамырын турап, өсімдік майына қуырыңыз. Туралған қырыққабатты қайнаған саңырауқұлаққа немесе балық сорпасына салыңыз, 10-15 минуттан кейін қызылша мен қуырылған көкөністерді салыңыз, кесектерге кесілген балық филесін, қайнатылған саңырауқұлақтарды қосып, 10-15 минут қайнатыңыз. Борщқа терісі мен сүйегі жоқ майшабақ филесін салыңыз, кесектерге кесіңіз, бірнеше минут қайнатыңыз және қызмет еткен кезде майдалап туралған шөптерге себіңіз.