Саңырауқұлақтары бар балық борщы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақытыминут 1 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Балық филесі - 200 г, қызылша - 150 г, ақжелкен тамыры - 10 г, жаңа қырыққабат - 100 г, пияз - 50 г, қызылша - 40 г, кептірілген саңырауқұлақтар - 25 г, ұн - 20 г, маргарин - 30 г, қаймақ - 25 г, зәйтүн - 10 г, 3% сірке суы - 10 г, аскөк, тұз. Пияз, сәбіз, ақжелкен тамыры қосылған кептірілген саңырауқұлақтардан дайындалған сорпаға жолақтарға кесілген қызылшаны, майдалап туралған пісірілген саңырауқұлақтарды, туралған қырыққабат пен қара зәйтүнді салып, баяу отта пісіріңіз. Майға майдалап туралған пиязды бөлек қуырыңыз, ұн қосып, тағы 1-2 минут қуырыңыз, сұйылтылған сірке суын құйыңыз және алынған массаны борщқа салыңыз. Хек филесін (Треска, макрурус, қарақұйрық, ақбөкен, меру) ұнға салып, қызарғанша қуырыңыз да, пісіру аяқталғанға дейін 3-5 минут бұрын борщқа салыңыз. Борщты қызылша квасымен дәмдеңіз. Қызмет көрсету кезінде майдалап туралған аскөк себіңіз, қаймақ салуға болады.