Солянка балықшы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Сорпа үшін: балық - 150 г, пияз - 40 г, сәбіз - 20 г, ақжелкен тамыры, қара бұрыш, лавр жапырағы, тұз, дәмдеуіштер үшін: пияз - 50 г, май - 10 г, қызанақ пюресі - 10 г, тұздалған қияр - 40 г, жаңа саңырауқұлақтар, тұздалған немесе маринадталған - 40 г, лимон - 1/10 дана., каперс, зәйтүн - әрқайсысы 5 г, ақжелкен немесе аскөк. Бұл тағамды теңіз балықтарынан дайындаған жөн: мөңке балығы, теңіз басы, жылқы скумбриясы, скумбрия және т.б. Тазартылған және дайындалған балықты терісі мен сүйегі жоқ филеге кесіңіз. Ұсақ балықтардан, сүйектерден және бастардан сорпаны ақжелкен тамыры, сәбіз, пияз, қара бұрыш бұршағы, лавр жапырағы мен тұз қосып қайнатыңыз, сорпаны сүзіп алыңыз, суытыңыз. Пиязды сақиналарға кесіңіз. Тұздалған қиярды тазалаңыз, тұқымдарды алып тастаңыз, кесектерге кесіңіз. Бөлек пісірілген балықты жұқа тілімдерге кесіңіз. Пиязды майға қуырыңыз, қызанақ пюресі, маринадталған қияр мен жолақтарға кесілген жаңа, тұздалған немесе маринадталған саңырауқұлақтарды қосыңыз. Сорпаны құйыңыз және 15-20 минут қайнатыңыз. Қызмет көрсету кезінде ходжеподжға қайнатылған балықтың целлюлозасын, қабығы жоқ лимон кесектерін, каперс, зәйтүн немесе маринадталған қара өрік қосып, майдалап туралған аскөк немесе ақжелкен себіңіз.