Құрамалы саңырауқұлақ солянкасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты4 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Саңырауқұлақтар: кептірілген - 5 г, жаңа піскен - 15 г, маринадталған - 10 г, тұздалған - 10 г, пияз - 50 г, тұздалған қияр - 30 г, зәйтүн - 20 г, каперс - 10 г, зәйтүн - 10 г, қызанақ пюресі - 20 г, май - 10 г, қаймақ - 30 г, лимон - 1/10 дана., лавр жапырағы, қара бұрыш, шөптер, тұз. Кептірілген саңырауқұлақтарды қайнатыңыз, ағызыңыз және жолақтарға кесіңіз. Бұрын 4-5 минут қайнатылған және жолақтарға кесілген жаңа саңырауқұлақтарды қайнаған кептірілген саңырауқұлақ сорпасына салып, 12-15 минут қайнатыңыз. Пиязды әдеттегідей қызанақ пюресі мен маринадталған қиярмен дайындаңыз. Маринадталған саңырауқұлақтарды, тұздалған саңырауқұлақтарды немесе саңырауқұлақтарды күйдіріп, белдеулеріне кесіңіз. Дайындалған өнімдерді қайнаған сорпаға салып, 10-15 минут қайнатыңыз, содан кейін қайнатылған кептірілген саңырауқұлақтарды, қара бұрышты, лавр жапырағын, тұзды қосып, қайнатыңыз. Қара зәйтүн, каперс, қаймақ қосып, тағы 5 минут қайнатыңыз. Табаққа аршылған лимон мен шөптердің бір бөлігін салыңыз.