Асшаян қосылған солянка
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Асшаяндар - 100 г, пияз - 60 г, тұздалған қияр - 50 г, каперс - 10 г, қара зәйтүн - 10 г, томат пастасы - 15 г, еріген сары май - 20 г, қаймақ - 30 г, лимон - 1/10 дана., лавр жапырағы, қара бұрыш, тұз. Пиязды жарты сақинаға кесіңіз, майға аздап қуырыңыз, томат пастасын қосып, дайын болғанға дейін жеткізіңіз. Асшаяндарды қайнатыңыз, қабығынан бөліңіз, кесектерге кесіңіз. Асшаяндарды қайнатқаннан кейін алынған қайнаған сорпаға қуырылған пиязды, аршылған қиярды, каперстерді, тұзды, лавр жапырағын, кішкене кесектерге кесілген қара бұрышты салып, 5-10 минут қайнатыңыз. Соңында ходжеподжды қаймақпен дәмдеңіз және қайнатыңыз. Ходжеподж қосылған табаққа қызмет еткенде, қайнатылған асшаяндардың, зәйтүннің, лимон тілімінің, майдалап туралған көк ақжелкеннің бөліктерін салыңыз.