Қиыр Шығыстағы кальмардан жасалған құлақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Кальмар - 100 г, картоп - 100 г, ақжелкен тамыры - 5 г, пияз - 20 г, май - 10 г, томат пастасы - 10 г, ақжелкен, қара бұрыш, лавр жапырағы, тұз. Кальмарды көп мөлшерде салқын сумен жуыңыз, кесектерге кесіңіз, үстіне суық су құйыңыз, тұз, қара бұрыш бұршағын, лавр жапырағын қосып, 5-10 минут қайнатыңыз. Сары майға майдалап туралған пиязды томат пастасы қосылған қуырыңыз. Дайын сүзілген сорпаға туралған картопты, ақжелкен тамырын салып, жартылай дайын болғанша пісіріңіз. Қуырылған пиязды қосып, дайын болғанға дейін жеткізіңіз. Қызмет көрсетер алдында құлаққа майдалап туралған ақжелкен себіңіз.