Солянка құрама еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Ет сүйектері - 150 г, сиыр еті - 40 г, пісірілген ветчина - 20 г, шұжықтар - 20 г, бүйрек - 30 г, пияз - 50 г, тұздалған қияр - 30 г, каперс - 10 г, зәйтүн - 25 г, зәйтүн - 10 г, қызанақ пюресі - 25 г, май - 10 г, қаймақ - 30 г, лимон - 1/10 дана., лавр жапырағы, бұрыш бұршағы, шөптер, тұз. Бірінші әдіс Қайнаған ет сорпасына алдын ала сақталған пиязды, қиярды, каперстерді, зәйтүнді және туралған ет өнімдерін салыңыз. Ходжеподжды қайнатыңыз, лавр жапырағын, ащы иісті бұрыш салыңыз және баяу отта 10 минут пісіруді жалғастырыңыз. Пісірудің ең соңында тұз бен қаймақ қосып, қызмет етер алдында лавр жапырағын алып тастап, қара зәйтүн, қабығы жоқ лимон тілімін салып, майдалап туралған шөптерге себіңіз. Солянканы зәйтүнмен бірге қайнатуға болмайды - бұл оның дәмін нашарлатады. Екінші әдіс Ет сорпасы - 250 г, қияр тұздығы - 50 г, қайнатылған сиыр еті - 40 г, қуырылған сиыр немесе бұзау еті - 40 г, ветчина - 20 г, шұжықтар - 20 г, тауық - 20 г, тұздалған қияр - 30 г, жаңа қырыққабат - 50 г, қызанақ - 30 г, қаймақ - 20 г, тұздалған саңырауқұлақтар - 20 г, каперс - 5 г, пияз - 20 г, қара зәйтүн - 5 г, шөптер - 5 г, жасыл пияз - 5 г, бұрыш, тұз. Қияр тұзды ерітіндісін қайнатыңыз, қақтан тазалаңыз, оны ет сорпасымен біріктіріп, қайнатыңыз. Етті, ветчинаны, шұжықтарды, тауық етінің филесін кішкене текшелерге кесіңіз. Тұздалған саңырауқұлақтар мен жаңа қырыққабатты қайнаған суға құйып, текшелерге кесіңіз. Қызанақтарды, қиярларды және пиязды да текшелерге кесіңіз. Содан кейін бұл өнімдердің барлығын дәмдеуіштер мен қаймақпен бірге сазды ыдысқа салыңыз, қайнаған сорпаны құйып, пешке 10-15 минутқа қойыңыз. Үшінші әдіс Ет - 600 г, бұзау - 400 г, қайнатылған ветчина - 200 г, қызанақ - 50 г, маринадталған саңырауқұлақтар - 50 г, зәйтүн - 50 г, маринадталған қияр - 50 г, ұн - 50 г, май - 150 г, қаймақ - 200 г, туралған ақжелкен мен аскөк - әрқайсысы 10 г, пияз - 50 г, дәміне қарай тұз бен бұрыш. Сиыр етінің, пияздың және тамырдың сорпасын пісіріңіз. Бұзауды сары майға кесек етіп қуырыңыз. Бұзауды қуырудан алынған шырынды сорпаға құйыңыз. Маринадталған саңырауқұлақтарды жұқа тілімдерге кесіңіз, зәйтүннен тұқымдарды алып тастаңыз, қиярды жұқа тілімдерге кесіңіз және бәрін қақпақпен жауып, майға сөндіріңіз. Салқындатылған бұзау мен ветчинаны жұқа тілімдерге кесіңіз. 50 г ұнды және сол мөлшердегі майды алыңыз, табаға ұнтақтаңыз және отқа аздап қызартыңыз, сорпаны сұйылтыңыз (0,5 л). Барлық сорпаны електен ағызып, дайындалған ұн, қызанақ, қаймақ, маринадтармен қосып, 5-10 минут қайнатыңыз, туралған ветчина мен қосыңыз