Күріш қосылған ет солянкасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Сиыр еті - 30 г, тіл - 30 г, бүйрек - 30 г, ветчина - 30 г, шұжықтар - 30 г, күріш - 20 г, пияз - 40 г, тұздалған қияр - 40 г, каперс - 20 г, қызанақ шырыны - 30 г, зәйтүн - 10 г, сары май - 15 г, қаймақ - 20 г, лимон - 1/10 дана, шөптер, тұз. Пиязды ұсақтап тураңыз, жартылай дайын болғанға дейін құтқарыңыз, қызанақ шырынын қосып, дайын болғанға дейін баяу отта қайнатыңыз. Тұздалған қиярды қабығы мен тұқымынан аршып, тілімдерге бөліп, аз мөлшерде сорпада жартылай дайын болғанға дейін жеткізіңіз. Пісірілген және салқындатылған ет өнімдерін тілімдерге кесіңіз - тіл, бүйрек, ветчина, шұжық, ет. Күрішті сұрыптап, 2-3 сағатқа салқын тұзды су құйыңыз, содан кейін суды ағызып, күрішті қайнап жатқан ет сорпасына салыңыз да, дайын болғанға дейін пісіріңіз. Қуырылған пиязды, каперстерді, тұздалған қиярды қосып, 5-10 минут қайнатыңыз, содан кейін ет өнімдерін салыңыз, қайнатыңыз, тұз қосыңыз және баяу отта 5-8 минут қоя тұрыңыз. Қызмет көрсету кезінде табаққа қара зәйтүн, лимон, қаймақ және шөптерді салыңыз.