Бұршақ қосылған қышқыл сорпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Шошқа еті - 80 г, ашытылған қырыққабат - 70 г, үрме бұршақ - 30 г, арпа жармасы - 20 г, тұз. Бұршақ пен шошқа етін суда пісіріңіз. Содан кейін қырыққабат, арпа жармасын қосып, дайын болғанға дейін жеткізіңіз. Тұздалған қырыққабат ысталған майшабақ қосылған қышқыл қырыққабат сорпасы - 150 г, сәбіз - 15 г, ақжелкен тамыры - 10 г, пияз - 30 г, томат пюресі - 5 г, ұн - 5 г, ысталған майшабақ филесі - 30 г, өсімдік майы - 20 г, қаймақ - 10 г, шөптер. Ашытылған қырыққабатты ұсақтап турап, қызанақ пюресі, май, сорпамен жұмсақ болғанша баяу отта қайнатыңыз, кейде араластырыңыз. Пиязды ұсақтап тураңыз, сәбізді текшелерге кесіңіз және бірге құтқарыңыз. Қайнаған суға бұқтырылған қырыққабатты, қуырылған пиязды және сәбізді, шикі, туралған, ақжелкен тамырын, жолақтарға кесілген ысталған майшабақ филесін салып, жұмсақ болғанша пісіріңіз. Пісіру аяқталғанға дейін 10 минут бұрын қырыққабат сорпасын қырыққабат сорпасының қайнатпасымен сұйылтылған қуырылған ұнмен дәмдеңіз. Қызмет көрсету кезінде табаққа қаймақ пен шөптерді салыңыз