Күріш пен саңырауқұлақ қосылған қырыққабат сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Кептірілген саңырауқұлақтар - 20 г, ашытылған қырыққабат - 100 г, сәбіз - 10 г, ақжелкен тамыры - 10 г, пияз - 20 г, томат пюресі - 20 г, ұн - 5 г, еріген сары май - 10 г, қаймақ - 10 г, шөптер, тұз. Қырыққабат сорпасын жоғарыда сипатталғандай пісіріңіз, бірақ алдымен қырыққабат пен басқа компоненттерді салмас бұрын күрішті саңырауқұлақ сорпасында (20 г) жартылай дайын болғанға дейін қайнатыңыз. Бұл жағдайда қырыққабатты 20 г-ға және сәбізді 10 г-ға азайту керек. Бекіре тұқымдас балықтардың басы бар қырыққабат сорпасы - 150 г, қырыққабат - 120 г, сәбіз - 20 г, ақжелкен тамыры - 10 г, пияз - 20 г, қызанақ пюресі - 20 г, ұн - 5 г, еріген сары май - 10 г, қаймақ - 10 г, шөптер, тұз. Бекіре тұқымдас балықтардың басынан және балық қалдықтарынан сорпа пісіріңіз. Бастарды 2-4 бөлікке кесіңіз, целлюлозаны шеміршектен бөліңіз және қабықты алыңыз. Шеміршектерді пісірілгенге дейін пісіріңіз, ал целлюлозаны қызмет еткенге дейін жабық ыдыста сақтаңыз. Сорпаны сүзіп алыңыз да, оған қырыққабат сорпасын ет қосылған қырыққабат сияқты дайындаңыз. Қызмет көрсету кезінде табаққа бас целлюлозасын, туралған шеміршекті, қаймақ пен шөптерді салыңыз.