Картоп қосылған қырыққабат сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Ет - 60 г, сүйек - 100 г, ашытылған қырыққабат - 100 г, сәбіз - 20 г, картоп - 60 г, ақжелкен тамыры - 5 г, пияз - 25 г, томат пюресі - 25 г, ұн - 5 г, еріген сары май - 10 г, қаймақ - 10 г, сарымсақ - 2 г, лавр жапырағы, ұнтақталған қара бұрыш, тұз, шөптер. Бұл тағам қырыққабат сорпасы сияқты дайындалады. Қырыққабатты сорпаға кесектерге кесілген картоптан 5-6 минуттан кейін салыңыз. Сарымсақты ұнтақтаңыз және дәмдеуіштермен бірге қырыққабат сорпасына салыңыз. Бұршақ қосылған қырыққабат сорпасы Шошқа еті - 80 г, қырыққабат - 100 г, бұршақ - 30 г, сәбіз - 20 г, ақжелкен тамыры - 5 г, пияз - 20 г, қызанақ пюресі - 10 г, арпа жармасы - 10 г, еріген сары май - 10 г, қаймақ - 10 г, шөптер, тұз. Бұршақтарды сұрыптаңыз, шайыңыз, дайындалған шошқа етімен бірге салыңыз, сумен жабыңыз және пісіріңіз. Ет дайын болғанға дейін 30-40 минут бұрын бұрын бұқтырылған қырыққабат пен көкөністерді салып, қырыққабат сорпасын қайнатыңыз, арпа жармасын қосып, дайын болғанға дейін пісіріңіз. Қызмет көрсету кезінде шошқа етінің бір бөлігін, қаймақ пен шөптерді табаққа салыңыз. "Қалың" қырыққабат сорпасы (інжу арпа қосылған ашытылған қырыққабаттан) Шошқа еті - 80 г, ашытылған қырыққабат - 100 г, інжу арпа жармасы - 30 г, сәбіз - 20 г, ақжелкен тамыры - 5 г, пияз - 20 г, томат пюресі - 10 г, арпа жармасы - 10 г, еріген сары май - 10 г, қаймақ - 10 г, шөптер, тұз. Бұл қырыққабат сорпалары әсіресе Оралда кең таралған. "Қалың" атауы олардың тағамдық құндылығына сілтеме жасай отырып, "Қалың" деп аталатын інжу арпасынан дайындалуымен түсіндіріледі. Қырыққабат сорпасы жоғарыда сипатталғандай дайындалады, тек бұршақтың орнына 50 г інжу арпа салынады, оны бумен пісіргеннен кейін. Кептірілген саңырауқұлақтар қосылған қырыққабат сорпасы Кептірілген саңырауқұлақтар - 10 г, ашытылған қырыққабат - 120 г, сәбіз - 20 г, ақжелкен тамыры - 10 г, пияз - 20 г, томат пюресі - 20 г, ұн - 5 г, еріген сары май - 10 г, қаймақ - 10 г, шөптер, тұз. Сорпаны кептірілген саңырауқұлақтардан дайындаңыз, ал қайнатылған саңырауқұлақтарды елекке тастаңыз және текшелерге кесіңіз. Майдалап туралған пиязды еріген сары майға қызарғанша қуырыңыз, тамырларын пюре қызанақпен бөлек құтқарыңыз, қырыққабатты бұқтырыңыз, қуырылған пияз мен тамырмен біріктіріңіз, ыстық саңырауқұлақ сорпасын құйыңыз, тұз, қуырылған ұн, шөптер шоғыры, саңырауқұлақтар және дайын болғанға дейін жеткізіңіз. Қызмет көрсету кезінде табаққа қаймақ пен шөптерді салыңыз. Қырыққабат сорпасына қарақұмық ботқасы мен пияз немесе қарақұмық ботқасы қосылған кулебякқа қызмет етуге болады.