Інжу арпа мен мидия қосылған қырыққабат сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Мұздатылған мидия - 50 г, інжу арпа жармасы - 20 г, ашытылған қырыққабат - 150 г, сәбіз - 20 г, ақжелкен тамыры - 20 г, ақжелкен тамыры - 20 г, пияз - 40 г, томат пюресі - 10 г, өсімдік майы - 20 г, қаймақ - 20 г, тұз, ұнтақталған қара бұрыш, лавр жапырағы, бұрыш бұршағы, тұз. Дайындалған қырыққабатты қызанақ пюресі, сорпа, маймен бірге 1,5-2 сағат қайнатыңыз. Сәбізді, ақжелкенді, ақжелкенді жолақтарға кесіңіз, пиязды тураңыз және бәрін маймен құтқарыңыз, өтудің соңында томат пюресін қосыңыз. Қуырылған көкөністерді қырыққабатпен біріктіріп, тағы 30-40 минут қайнатыңыз. Мұздатылған мидияларды суық суда немесе бөлме температурасында ерітіп, құм толығымен жойылғанша бірнеше рет шайыңыз. Содан кейін су құйыңыз (мидия салмағының 30-40%), пияз, сәбіз, ақжелкен, лавр жапырағы, бұрыш бұршағын салып, қақпақпен 30-40 минут қайнатыңыз. Дайын мидияларды салқындатыңыз, белдеулеріне кесіңіз және майға пияз қосып қуырыңыз. Інжу арпасын қайнаған сорпаға салыңыз, дайын болғанға дейін пісіріңіз, бұқтырылған көкөністерді, қуырылған мидияларды қосып, дайын болғанға дейін жеткізіңіз. Пісірудің соңында лавр жапырағын, тұзды, ұнтақталған қара бұрышты салыңыз. Қызмет көрсету кезінде қаймақ пен шөптерді салыңыз.