Хлебная уха (Серб тағамдары)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Бидай наны - 200 г, балық (ұсақ-түйек немесе балық қалдықтары) - 600 г, көксерке - 600 г, ақжелкен тамыры - 10 г, балдыркөк тамыры - 10 г, пияз - 100 г, жұмыртқаның сарысы - 1 дана, сірке суы - 5 г, бұрыш, лавр жапырағы, тұз. Нанды 50 г тілімдерге кесіңіз, аздап қуырыңыз. Ұсақ балықты тазалаңыз, шайыңыз, кастрюльге салыңыз, үстіне туралған пиязды, шөптерді, дәмдеуіштерді себіңіз, өнімдерді жауып тұратындай етіп суық су құйыңыз және көбікті алып тастап, 15-20 минут баяу отта пісіріңіз. Құлақ дайын болған кезде оны сүзіп, қабығынан тазартылған және кесектерге кесілген көксерке, тұз қосып, тағы 20 минут қайнатыңыз. Сарысын сірке суымен жақсылап араластырыңыз, оларға бірнеше қасық ыстық балық сорпасын қосып, осы қоспамен бүкіл құлақты дәмдеңіз. Қызмет көрсету кезінде қуырылған нанның бір бөлігін терең табаққа салыңыз да, балық кесектерімен құлақты жабыңыз.