Югослав тілінде құлақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Ұсақ балық немесе балық қалдықтары - 200 г, көксерке - 240 г, ақжелкен - 5 г, балдыркөк - 5 г, қара бұрыш - 0,1 г, тұз, хош иісті бұрыш - 0,3 г, лавр жапырағы - 0,5 г, пияз - 40 г, сірке суы 3% - 3 г, жұмыртқа (сарысы) - 1/5 дана., нан - 30 г. Ұсақ балықты тазалап, кастрюльге салыңыз, туралған пияз, шөптер мен дәмдеуіштерді себіңіз, суық суға құйыңыз өнімдерді жауып тұратындай сумен және көбікті алып тастап, 15-20 минут баяу отта пісіріңіз. Құлақ дайын болған кезде сорпаны сүзіп алыңыз, тазартылған және кесектерге кесілген көксерке, тұз қосып, тағы 20 минут қайнатыңыз. Жұмыртқаның сарысын сірке суымен жақсылап араластырыңыз, 1- 2 қасық ыстық сорпамен сұйылтыңыз және оларды құлағыңызға салыңыз. Нанды 50 г тілімдерге кесіңіз, аздап қуырыңыз. Қызмет көрсету кезінде табаққа бір тілім қуырылған нан, ірі балық кесектерін салып, құлақпен жабыңыз.