Котлеттері бар тұздалған балық.
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Ұсақ балық Сорпаға 500 г Тұздалған қияр 2 дана Сәбіз, пияз, ақжелкен 1 дана Картоп 3-4 дана Інжу арпа 1/2 кесе Май 2 ас қасық Фрикаделькалар үшін: Балық филесі (көксерке, сазан және т.б.) 200 г Ақ нан 50 г Сүт 1/2 кесе Май 1 ас қасық. л Балық сорпасын қайнатыңыз және сонымен бірге інжу арпасын дайындаңыз - сұрыптап, шайыңыз, кішкене кастрюльге салыңыз, 1,5 стакан қайнаған суға құйыңыз, қақпақпен жабыңыз және қойыңыз су моншасына. Сорпа дайын болған кезде оны сүзіп, оған інжу арпасын салып, баяу отта пісіріңіз. Содан кейін тілімдерге кесілген картопты, тұздалған қиярды, майға аздап қуырылған тамырларды және пиязды, тұзды қосыңыз. Пісіру аяқталғанға дейін 5 минут бұрын, тартылған балықтан дайындалған кішкене котлеттерді тұзды ерітіндіде пісіріңіз. Ол үшін балықты, сүтке малынған ақ нанды ет тартқыштан өткізіп, тұз бен бұрыш себіңіз. Тұздалған қиярға қияр тұздығы мен жаңа піскен қызанақ кесектерін қосуға болады.