Маринадталған қиярды жақсы көретіндерге арналған бірнеше пайдалы кеңестер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Егер тұзды ерітінді жеткілікті өткір болмаса, оған қайнатылған сүзілген қияр тұздығы қосылады. Қаймаққа балық өнімдері бар тұздалған қиярға қызмет етудің қажеті жоқ. Жұқа қабығы мен ұсақ тұқымдары бар маринадталған қиярды тазартылмаған тұзды ерітіндіге салуға болады. Сорпаға алдымен тұздалған қияр, қымыздық немесе құрамында қышқылы бар басқа тағамдарды, сосын картопты салсаңыз, ол қатты болып қалады. Тұздыққа арналған інжу арпасын қайнатуға болмайды, бірақ майға жібереді. Бұл жағдайда маринадталған қиярдың дәмі айтарлықтай жақсарады. Мәскеудегі маринадталған қияр әдетте сарысы мен сүттің (Немесе кілегейдің) қайнатылған қоспасымен дәмделеді.