Мәскеу бүйрегі бар маринадталған қияр
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Сиыр бүйрегі - 66 г, ақжелкен - 45 г, ақжелкен - 30 г, балдыркөк - 15 г, пияз - 20 г, пияз - 30 г, қымыздық - 20 г, шпинат немесе салат - 20 г, тұздалған қияр - 30 г, май - 10 г, сүт - 75 г, жұмыртқа - 1/5 дана., шөптер. Дайындалған бүйректерді суық сумен жауып, 5-10 минут қайнатыңыз. Осыдан кейін суды төгіп тастаңыз, дерлік суық сумен шайыңыз, қайтадан су құйыңыз және жұмсақ болғанша пісіріңіз (Сорпаны тұздықты дайындау үшін пайдалануға болады). Тамырлар мен пиязды белдеулеріне турап, майға үнемдеңіз. Қымыздық пен шпинаттың сұрыпталған жапырақтарын (Немесе оларды алмастыратын салатты) бөліктерге бөліңіз. Қиярды қабығынан аршып, ұзынынан кесіп, тұқымын алып тастаңыз, содан кейін үлкен жолақтарға көлденеңінен кесіңіз (Нежинский қиярынан қабығы мен тұқымын алып тастамаңыз). Қуырылған көкөністерді, қиярды, дәмдеуіштерді қайнаған сорпаға салыңыз, мұның бәрін 15-20 минут қайнатыңыз. Пісіру аяқталғанға дейін 5-8 минут бұрын тұзды ерітіндіге шпинат, қымыздық, тұз және қияр тұзды ерітіндісін (дәміне қарай) қосыңыз, оны алдын ала қайнатыңыз және сүзіңіз. Қызмет көрсету кезінде туралған бүйректерді табаққа салыңыз, жұмыртқа мен сүт қоспасын құйыңыз, тұзды құйыңыз және оны шөптерге себіңіз. Бөлек, сүзбе қосылған ірімшіктерге қызмет етуге болады. Сондай-ақ, тұздалған қиярды бұзау, қой, тауық, тауықтармен бірге дайындауға болады.