Қаз қазығы бар тұздық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қаздың ішегі - 125 г, ақжелкен - 45 г, ақжелкен - 30 г, балдыркөк - 15 г, пияз - 20 г, пияз - 30 г, қымыздық, шпинат немесе салат - 20 г, тұздалған қияр - 30 г, май - 10 г, сүт - 75 г, жұмыртқа - 1/5 дана., лавр жапырағы, бұрыш, шөптер. Қаздың ішектерін (Сондай-ақ бастарын, мойындарын, қанаттарын) жақсылап күйдіріңіз. Мойынды үш-төрт бөлікке, қанаттарын екі бөлікке кесіңіз. Басынан көзді алып тастаңыз, жүректі кесіңіз және қанды алып тастаңыз, асқазанды екіге бөліңіз. Ішімдіктерді күйдіріңіз, суық сумен шайыңыз, ыстық су немесе сорпа (ет немесе сүйек) құйыңыз, дәмдеуіштерді (Бұрыш, лавр жапырағы), "Букет" салып, жұмсақ болғанша баяу отта пісіріңіз. Бауырды бөлек пісіріңіз. Сорпаны сүзіп алыңыз, 15-20 минуттан кейін майды бетінен алып тастаңыз және осы сорпада Мәскеу тұздығы сияқты тұзды ерітінді дайындаңыз. Қызмет көрсетер алдында қаздың басын екіге бөліп, асқазанын, жүрегі мен бауырын тілімдерге бөліңіз. Қыздырылған ішімдіктерді табаққа салып, жұмыртқа мен сүт қоспасын қосып, тұзды құйып, майдалап туралған шөптерге себіңіз. Құс еті бар маринадталған қияр Құс еті - 100 г, қалған өнімдер Мәскеудегі маринадталған қиярмен бірдей. Мойынды, қанатты жақсылап күйдіріңіз, қарасораны алыңыз, асқазанды екіге бөліңіз, ішіндегісін алып тастаңыз және ішкі қабығын алыңыз, жүректі кесіңіз және қанды алыңыз. Ішімдіктерді шайыңыз, ыстық суға күйдіріңіз, қайтадан шайыңыз, ыстық сумен немесе сүйек сорпасымен жабыңыз және жұмсақ болғанша пісіріңіз. Ішімдіктер дайын болған кезде сорпаны ағызып, 15-20 минутқа қалдырыңыз және одан майды кетіріңіз. Сорпада Мәскеу сияқты тұзды ерітінді дайындаңыз. Дайын мойындар мен қанаттарды 2-3 бөлікке бөліп, асқазан мен жүректі тілімдерге бөліп, тұзды ерітіндісі бар табаққа салыңыз. Қызмет көрсетер алдында қаймақ пен шөптерді қосыңыз.