Қаз қазықтарынан жасалған тұздық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қаздың ішектерін күйдіріңіз, суық ағынды сумен жуыңыз. Мойынды 4 бөлікке кесіңіз. Ішімдіктер мен қой етінің төс етіне су құйып, сорпаны пісіріңіз. Сорпа қайнатылған кезде, одан ет өнімдерін алып тастаңыз және кесектерге кесіңіз. Сорпада, керісінше, "Үйдегі маринадталған қияр" рецепті бойынша тұздықты пісіріңіз. Қаздың ішегі (бір қаз), қойдың төс еті 300 г, жаңа қырыққабат 200 г, орташа картоп 3-4, сәбіз 1, ақжелкен тамыры 2-3, балдыркөк 1 тамыр, пияз 1, орташа қияр 2, май 2 ас қасық, қияр тұздығы 1/2 кесе, сорпа немесе су 2 л, тұз, бұрыш, лавр жапырағы дәміне қарай.