Көкөністер қосылған балық сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1,5 литр сорпа үшін: гүлді қырыққабат - 300 г, сәбіз - 1 дана, ақжелкен тамыры - 1 дана, май - 1 ас қасық. қасық. Кәдімгі рецепт бойынша балық қалдықтары мен бастарынан сорпаны пісіріңіз. Егер сорпа бұлыңғыр болып шықса, оны жеңілдеткен жөн, ол үшін сорпаға 2-3 шайқалған жұмыртқаның ағын құйып, қайнатады, 10-15 минут тұндырады, содан кейін ақырын сүзеді. Түсті қырыққабатты тұзды суға қайнатады және гүл шоғырына бөледі. Сәбіз мен ақжелкеннің тамыры текшелерге кесіліп, дайын болғанға дейін сары майға жіберіледі. Қызмет көрсету кезінде дайындалған көкөністер сорпа табағына салынып, ыстық сорпамен құйылады.