Асшаяндардан, крилл етінен немесе теңіз қырыққабатынан жасалған сорпа-пюре
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты7 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 0,2 кг қайнатылған асшаян етіне немесе қайнатылған балмұздақ етіне, крилл етіне немесе қайнатылған тарақ етіне: пияз - 1 дана., сәбіз - 1 дана., ақжелкен тамыры - 1 дана., ұн - 2 ас қасық. қасықтар, май - 2 ас қасық. қасықтар, сүт - 1/2 кесе, сарысы - 1 дана., дәміне қарай тұз. Теңіздің балықтан басқа өнімдері қайнатылады, асшаяндардың мойындары мен тарақ еті кесектерге кесіледі, крилл еті мойындарға бөлінеді. Сәбізді, пиязды және ақжелкеннің тамырын ұсақтап турап, сары майға баяу отта жартылай дайын болғанға дейін қуырады, балықтан тыс теңіз өнімдерін қосады, тағы 5- 7 минут қуырады, сорпаны қосып, көкөністер мен тамырлар дайын болғанға дейін береді. . Дайын көкөністер мен балықтан басқа теңіз өнімдері ет тартқыштан өткізіледі, тұздық, сорпа қосылады, 3-5 минут қайнатылады, содан кейін жұмыртқа-сүт қоспасымен дәмделеді. Қызмет көрсету кезінде асшаяндардың, крилл етінің немесе қабыршақтың бөліктері сорпа табағына сорпа құйылған табаққа салынып, сары майдың бір бөлігі қосылады.