Кальмар немесе крилл еті қосылған салқын борщ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 0,2 кг қайнатылған кальмар филесі немесе қайнатылған балмұздақ үшін крилл еті: су - 1-1,5 л, қызылша - 3-4 дана., сәбіз - 1 дана., жаңа қияр - 2 дана., 3% сірке суы - 2-3 ас қасық. қасықтар, қайнатылған жұмыртқа - 2 дана., майдалап туралған көк пияз - 2/3 кесе, қаймақ - 1/2 кесе, шөптер - 1 шоқ, тұз, қант, дәміне қарай дәмдеуіштер. Бұқтырылған кальмардың филесі жолақтарға кесіледі, қайнатылған балмұздақ крилл еті ерітіледі және бөліктерге бөлінеді. Қызылша мен сәбізді белдеулеріне турап, дайын болғанға дейін бөлек жібереді (Қызылша - сірке суын қосып). Көкөністер біріктіріліп, қайнаған сумен құйылады, тұз, қант қосылады, ал дәміне қарай қажет болса, аздап лимон қышқылы қосылады, қайнатылады және салқындатылады. Қызмет көрсету кезінде сорпа табағына балықтың теңіз өнімдері, жолақтарға кесілген қияр, жасыл пияз, туралған жұмыртқа салынады, суық борщ құйылады, қаймақ салынады және борщ майдалап туралған аскөк немесе ақжелкенге себіледі.