Балық және шалғам қосылған салқын борщ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 0,5 кг балық үшін: қызылша - 2-3 дана., 3% сірке суы - 1-2 ас қасық. қасықтар, су - 1-1,5 л, жаңа қырыққабат - 200 г., пияз - 1 дана., өсімдік майы - 1 ас қасық. қасық, кілегей - 1 стакан, шалғам - 1 дана., шөптер - 1 шоқ, дәміне қарай тұз, қант және дәмдеуіштер. Балықты сүйексіз терісі бар филе етіп турайды, рұқсат етіледі және кесектерге кесіледі. Қызылшаны қабығында сірке суын қосып қайнатады, салқындатады, тазартады және ірі тесіктері бар үккіште үгітеді. Қырыққабат сабанмен ұсақталады. Пиязды белдеулеріне турап, өсімдік майына аздап қуырады. Қызылша, қырыққабат, пияз біріктіріліп, аздап сірке суы, қант, су (Немесе сорпа) қосылады, 20-25 минут қайнатылады, содан кейін қалған сорпа қосылады, қайнатылады және салқындатылады. Шалғам тазартылады, майдалап туралады, кілегеймен жабылады және борщ қосылған кастрюльге салынады. Қызмет көрсету кезінде балықтың бөліктері сорпа табағына салынады, борщ құйылады және майдалап туралған аскөк себіледі.