Қара шалғам қосылған қырыққабат салаты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты12 минут
Өнімдер 0,5 л банка үшін: 160 г ақ қырыққабат, 160 г қара шалғам, 30 г сәбіз және пияз, 10 г шөптер, 1 түйір сарымсақ, 20 г 9% сірке суы.
Сипаттамасы Қырыққабатты ұсақтап турайды, шалғам мен сәбізді ірі тесіктері бар үккіштен өткізеді, пиязды турайды. Сірке суы, балдыркөк және ақжелкен, сарымсақ құмыраға дәйекті түрде салынады, содан кейін қасықпен тығыздалады, көкөністер қоспасы салынады, бір шай қасық тұз бен қант, бір ас қасық сірке суы қосылады, қайнаған суға құйылады және аздап қайнаған суға жылытуға қойылады - 0,5 литр 8-10 ми- ноқат, 1 литр - 12 минут. Банкалар қаңылтыр қақпақтармен жабылады, бірнеше рет шайқалады.