Румын тілінде қуырылған жұмыртқа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Жұмыртқа 2 дана., сары май, пияз 30.
Сипаттамасы Сірке суы қосылған су (1 литр суға 1 ас қасық сірке суы) үлкен, төмен кастрюльде қайнатылады. Шикі жұмыртқаларды бір-бірлеп кішкене табаққа бөліп, одан абайлап қайнаған суға құяды. Кәстрөлді қақпақпен жауып, оттан шығарып, пештің шетіне қойыңыз. Үш минуттан кейін ақуыз ұйып қалады, ал сарысы жартылай сұйық күйінде қалады. Содан кейін жұмыртқалар саңылаулы қасықпен абайлап шығарылады, табаққа жайылады және қайнаған маймен жабылады. Қуырылған пиязбен бірге беріледі.