"Дорбаға" пісірілген нан мен жұмыртқасы бар сорпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Үгітілген қара бидай наны - 140 г, крутондар - 0,5 кесе, сары май - 40 г, жұмыртқа - 4 дана, сорпа - 1 л, аскөк немесе ақжелкен. Ескірген нанды үккіштен өткізіп, сары майға қуырыңыз. Крутондарды дайындаңыз: нанды кішкене текшелерге кесіп, пеште кептіріңіз. Кәстрөлге су құйыңыз, тұз, сірке суын құйыңыз (1 стакан суға 1 шай қасық тұз және 2 ас қасық сірке суы), қайнатыңыз, жұмыртқаны сарысы қабығына зақым келтірмей тез босатыңыз және 3-3,5 минут қайнатыңыз. баяу отта. Пісірілген жұмыртқаны абайлап алып тастаңыз, жиегін кесіңіз (Жайылған ақ), ақуыз тығыз, сарысы жартылай сұйық болуы керек, сорпа ыдысына салыңыз, үгітілген қуырылған нанды, кептірілген крутондарды және майдалап туралған аскөк немесе ақжелкенді салыңыз. . Барлығын сорпамен толтырыңыз және дереу қызмет етіңіз.