Нан езбе-көже
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қара бидай наны - 200 г, су - 1 л, ұн - 25 г, зәйтүн майы - 40 г, ақжелкен немесе аскөк, дәміне қарай тұз. Нанды кішкене бөліктерге бөліп, сары майға қуырып, кастрюльге салыңыз да, қайнаған суға құйыңыз, жұмсақ болғанша пісіріңіз. Содан кейін сұйықтықты ағызып, нанды електен сүртіңіз. Бидай ұнын сары майға аздап қуырып, үгітілген нанмен, сұйықтықпен қосып, қайнатыңыз. Сорпаға сары май, қаймақ, тұз салып, қыздырыңыз, бірақ қайнатпаңыз. Қызмет көрсету кезінде майдалап туралған ақжелкен немесе аскөк себіңіз.