Анчоус филесі қосылған картоп салаты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Картоп-800 г, пияз жиынтығы-15 бас, сарымсақ-5 түйір, өсімдік майы-5 ас қасық, анчоус-15 филе, зәйтүн- 150 г, сірке суы-25 мл, дәміне қарай тұз бен ұнтақталған бұрыш.
Сипаттамасы Жуылған картопты қайнаған тұзды суға салып қайнатыңыз. Аршылған, салқындатылған, жұқа тілімдерге кесілген және тілімдер бір-біріне жабысып қалмас үшін суық сумен себіңіз. Пияз жиынтықтарын тазалап, пияздың әр басына сарымсақтың бір бөлігін салыңыз, содан кейін қайнаған суға 10-15 минут салып пісіріңіз. Суды ағызып, пиязды суытып, картоптың үстіне қойыңыз. Жарты- ал, анчоус филесін өте ұсақтап турап, картоптың үстіне қойып, үстіне сірке суы, ұнтақталған бұрыш және тұз қосылған өсімдік майын құйып, барлығын ақырын араластырыңыз. Салат ыдысына салыңыз, салатты қалған филе мен тұқымсыз зәйтүнмен безендіріңіз.