"Ассорти" картоп салаты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Картоп - 400 г, жасыл бұршақ - 300 г, 1 бас гүлді қырыққабат, 2 жұмыртқа, 2 шоқ редис, 1 жаңа қияр, 1 шоқ жасыл пияз, 1 шоқ жасыл салат, өсімдік майы - 5 ас қасық, лимон шырыны -2 ас қасық, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Жуылған, тазартылмаған картопты қайнаған тұзды суға салып қайнатыңыз. Дайын картопты ыстықтай тазалап, тілімдерге бөліп, үстіне май құйыңыз. Түсті қырыққабатты гүл шоғырына мұқият бөлшектеңіз, шайыңыз және қайнаған тұзды суға салып пісіріңіз. Жасыл бұршақты ашық ыдыста тұзды суға қайнатыңыз. Жұмыртқаны қатты қайнатыңыз, бір жұмыртқаны ұсақтап тураңыз, екіншісін тілімдерге бөліңіз. Жуылған шалғамды тазалаңыз және тілімдерге кесіңіз. Теріден тазартылған жаңа қиярды тілімдерге кесіңіз. Картопты салат ыдысына, елекке лақтырылған гүлді қырыққабатқа, қайнатылған бұршаққа, шалғамға, қиярға және майдалап туралған жұмыртқаға салыңыз, дәміне қарай тұз қосып, лимон шырынын қосып, жасыл салат жапырақтары мен жұмыртқа дөңгелектерімен безендіріңіз. Май мен лимон шырынын жарты стакан қышқыл қаймақпен немесе қышқыл сүтпен алмастыруға болады.