Тартылған мяса жасалған қуырылған ет
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты45 минут
Өнімдер Сиыр еті (жұмсақ ет) - 700 г, тауық бауыры - 250 г, ысталған бел - 125 г, 10 бұрыш бұршағы, шошқа еті немесе қой еті - 150 г, өсімдік майы - 100 мл, ұн - 50 г, сүт -150 мл, ет сорпасы -5 ас қасық, қаймақ - 200 мл, ақ қырыққабат - 800 г, картоп - 1 кг, 1 жұмыртқа, пияз - 1 бас, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Етті қабықшалар мен сіңірлерден аршып, тілімдерге бөліп, майдалап туралған және сақталған пиязбен бірге ет тартқыштан өткізіңіз. Тауық бауыры мен ысталған белді қайнаған сумен күйдіріп, ұсақтап турап, тұз, бұрыш қосып, жұмыртқаны қосып, тартылған етпен араластырыңыз. Тығыздағышты суық суға бірнеше минут ұстаңыз, ағаш тақтаға созыңыз және дайындалған тартылған етпен толтырыңыз. Майланған пісірме табаққа салыңыз да, орташа қыздырылған пешке 45 минутқа қойыңыз, мезгіл -мезгіл алынған шырынмен немесе ет сорпасымен құйыңыз. Ұнды бөлек сары майға салып, сүт пен қаймақпен сұйылтыңыз, қайнаған суға туралған және күйдірілген қырыққабатты, тұзды салып, 35 минут қайнатыңыз. Жуылған және тазартылған картопты қайнаған тұзды суға салып, тұтас пісіріңіз. Дайын қуыруды тілімдерге кесіңіз (бір порцияға 2) және тұздық пен пісірілген картоп қосылған қырыққабат гарнирімен бірге қызмет етіңіз.