Турда рецепті бойынша қырыққабат
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер Шошқа етінің целлюлозасы - 700 г, қырыққабат - 1 кг, қаймақ - 200 мл, шошқа майы - 100 г, пияз - 200 г, күріш - 75 г, картоп - 5 түйнек, ұн - 1 ас қасық, 5 жұмыртқа, ет сорпасы немесе су - 1 кесе, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Жуылған етті кесектерге бөліп, ет тартқыштан өткізіңіз. Майдалап туралған пиязды жуылған күрішпен бірге шошқа майынан құтқарыңыз (10 минут ішінде), сорпаны немесе жылы суды, тұзды, бұрышты құйып, 30 минут қайнатыңыз, содан кейін сәл салқындатып, тартылған етпен араластырыңыз. Қалған майға майдалап туралған қырыққабатты үнемдеңіз, қасықпен тегістеңіз, үстіне пісірілген тартылған етті салыңыз, қаймақ құйыңыз (1/2 кесе) және тазартылған картоп кесектерімен жабыңыз (қалыңдығы 0, 5 см). 3 жұмыртқаны қатты қайнатыңыз, қабығын аршып, тілімдерге бөліп, картоптың үстіне қойыңыз. Бөлек ыдыста қалған қаймақты ұн мен екі жұмыртқамен, тұзбен араластырып, ет пен қырыққабат қосылған кастрюльге құйып, орташа қыздырылған пешке 45 минутқа қоямыз. Ыстық күйінде қызмет етіңіз, бөліктерге бөліңіз. Қаймақты тұздық қайығында бөлек ұсыныңыз.