Харгитадан алынған рецепт бойынша токана
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Шошқа етінің целлюлозасы -350 г, сиыр етінің целлюлозасы -350 г, шошқа етінің құлағы мен құйрығы - 300 г, пияз - 400 г, шошқа майы - 100 г, қаймақ - 200 мл, ұнтақталған қызыл бұрыш - 1/2 шай қасық, қыша - 1/4 шай қасық, ұн - 2 ас қасық, 1 лавр жапырағы, шарап - 1/2 кесе, дәміне қарай аскөк, тұз және бұрыш.
Сипаттамасы Жақсы күйдірілген құлақ пен құйрықты күйдіріңіз, жақсылап шайыңыз және кішкене бөліктерге кесіңіз (2 см-де). Жуылған етті (сиыр мен шошқа етін) бірдей бөліктерге бөліп, тұз себіңіз. Шошқа етін, құлақ пен құйрықты кастрюльге қыздырылған майға қуырыңыз. Сиыр етін соңғы қуырып, бөлек кастрюльге салыңыз. Қуырудан қалған майға ұнды туралған пиязбен құтқарып, қуырылған сиыр еті бар кастрюльге салыңыз, ұнтақталған қызыл бұрыш қосып, бір стақан жылы суға құйып, 1 сағат қайнатыңыз, содан кейін қуырылған шошқа етін, құлағы мен құйрығын, сұйылтылған қыша, лавр жапырағын, тұз, бұрыш және жұмсақ болғанша пісіріңіз. Қызмет көрсетуден 10 минут бұрын қаймақ пен шарап құйыңыз. Майдалап туралған аскөк шөптеріне себілген ыстық күйінде қызмет етіңіз.