Қаймақ қосылған көктемгі шошқа етінен жасалған тағам
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Шошқа етінің целлюлозасы - 750 г, өсімдік майы - 100 мл, жасыл пияз - 7 шоқ, жасыл сарымсақ - 5 шоқ, жасыл салат - 3 түйір, қаймақ - 200 мл, томат пастасы - 50 г, ұн - 1 ас қасық, дәміне қарай жасыл ақжелкен, тұз және бұрыш.
Сипаттамасы Етті текшелерге кесіңіз (бір порцияға 4), тұз бен бұрыш себіңіз, кастрюльге қыздырылған майға қуырыңыз да, басқа ыдысқа салыңыз. Қалған майға 4 см кесектерге кесілген жасыл пиязды және сарымсақты, ұнды үнемдеңіз, томат пастасын қосып, ыстық сумен (1 л) сұйылтыңыз. Жуылған салатты ұсақтап турап, пияз қосылған кастрюльге салыңыз, қуырылған етті де осы жерге салыңыз да, бәрін бірге 30 минут қайнатыңыз, содан кейін тұздықты қаймақ қоюланғанша қайнатыңыз. Тұздық қайықта жаңа қаймақпен бірге қызмет етіңіз.