Саңырауқұлақ қосылған шошқа еті буковинаның рецепті бойынша
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Шошқа етінің целлюлозасы - 750 г, жаңа саңырауқұлақтар - 700 г, пияз - 4 бас, сарымсақ-2 түйір, томат пастасы-50 г, ұсақ қызанақ - 5 дана, өсімдік майы - 100 мл, аскөк - 1 шоқ, шарап - 100 мл, ұн - 1 ас қасық, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Етті бірдей бөліктерге кесіңіз (бір порцияға 2 дана мөлшерінде), тұз себіңіз, кастрюльге қыздырылған майға қуырыңыз, салыңыз. майдалап туралған пияз мен сарымсақты пияз мен сарымсақ алтын түске айналғанша қуырыңыз, содан кейін томат пастасын салып, етті жылы суға, тұзға, бұрышқа салып, баяу отта пісіріңіз. Саңырауқұлақтарды тазалап, жақсылап шайыңыз, тілімдерге кесіңіз және өсімдік майына аздап қайнатыңыз, содан кейін шараппен араластырылған ұнмен бірге етке салыңыз. Барлығын бірге 45-60 минут қайнатыңыз, қабығы мен тұқымынан тазартылған қызанақты, майдалап туралған жасыл ақжелкенді қосып, кастрюльді пешке 10 минутқа қойыңыз. Тұздық айтарлықтай қайнатылуы керек.