Телеорманнан рецепт бойынша шошқа еті қосылған палау
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер Шошқа етінің целлюлозасы-750 г, сәбіз-150 г, балдыркөк-100 г, тәтті бұрыш - 4 бұршақ, қызанақ - 400 г, күріш - 100 г, пияз - 250 г, ащы бұрыш - 1 бұршақ, өсімдік майы - 100 мл, дәміне қарай ақжелкен, тұз және бұрыш.
Сипаттамасы Етті текшелерге кесіңіз (бір порцияға 3-4), тұз, бұрыш және кастрюльге қыздырылған майға қуырыңыз. Ет қызарған кезде майдалап туралған пиязды қосып, қызарғанша қайнатыңыз, жылы сумен (1 л) жауып, баяу отта пісіріңіз. Аршылған сәбіз мен балдыркөкті майдалап турап, майға салып, майдалап туралған тәтті бұрыш пен ащы бұрышты қосып, аздап қуырып, етке саламыз. Жуылған күрішті дерлік дайын етке, тұз бен бұрышқа құйыңыз, кастрюльді қақпақпен жабыңыз және оны пешке 20 минутқа қойыңыз. Палауды майдалап туралған жасыл ақжелкенмен ыстық күйінде ұсыныңыз.