Доброгеядан алынған рецепт бойынша токана
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Шошқа етінің целлюлозасы - 750 г, пияз - 500 г, өсімдік майы - 100 мл, күріш - 150 г, тәтті паприка - 4 бұршақ, қызанақ - 500 г, қызыл шарап - 100 мл, дәміне қарай ақжелкен, тұз және бұрыш.
Сипаттамасы Етті текшелерге (1см3), тұзға, бұрышқа турап, қыздырылған майға қуырыңыз. Майдалап туралған пиязды сол майға салып, үстіне жылы су (1 л) құйып, қуырылған етті салып, қалыпты отта пісіріңіз. Ет дайын болған кезде күйдірілген күрішті, жұқа жолақтарға кесілген бұрышты, тұзды салып, шарап құйыңыз. Үстіне екіге бөлінген қызанақты салып, пешке ет салынған кастрюльді салыңыз. Күріш дайын болған кезде ыдысты ыстық күйінде беріңіз.