Никорештаның рецепті бойынша ешкі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Ешкі еті (сирлоин, ақжелкен) - 1 кг, май - 100 г, томат пастасы - 1 ас қасық, сүйек сорпасы - 500 мл, ысталған бел - 200 г, пияз жиынтығы - 400 г, жаңа саңырауқұлақтар -300 г, қара шарап - 250 мл, жаңа піскен қызанақ - 300 г, сәбіз - 200 г, сарымсақ - дәміне қарай 5 түйір, тұз және бұрыш.
Сипаттамасы Етті алдымен талшықтар бойынша тілімдерге, содан кейін ұзындығы 2-3 см жұқа текшелерге, тұз бен бұрышқа турап, майға қуырыңыз. Етті кастрюльге салып, сол ыдысқа салып, томат пастасын салып, оны сүйек сорпасымен (немесе жылы сумен) сұйылтыңыз, соусты еттің үстіне сүзіп, кастрюльді отқа қойыңыз. Белді, ет сияқты, текшелерге кесіңіз, қуырыңыз және майдалап туралған сарымсақпен бірге дерлік дайын етке салыңыз. Пияз жиынтықтарын майға салып құтқарыңыз. Саңырауқұлақтар мен сәбізді бөлек қуырыңыз, пиязбен араластырыңыз, ет тұздығын құйыңыз, қабығы мен тұқымынан тазартылған қызанақты қосып, төртке бөліңіз, тұз қосып, 10-15 минут қайнатыңыз. Ет дайын болған кезде шарапты құйып, қайнатыңыз және бәрін табаққа салыңыз. Ақжелкенге себілген үстелге қызмет етіңіз.