Каперсі бар бұзау еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер Бұзау еті (төс еті) - 750 кг, өсімдік майы - 100 г, пияз - 150 г, ұн - 1 ас қасық, томат пастасы - 75 г, қызыл шарап - 100 мл, ет сорпасы немесе су - 200 мл, жаңа піскен каперс - 650 г, қызанақ - 5 дана, 1 лимон, дәміне қарай ақжелкен, тұз және бұрыш.
Сипаттамасы Етті тілімдерге кесіңіз (бір порцияға 2), жуыңыз, тұз себіңіз, ыстық майға қуырыңыз және басқа ыдысқа салыңыз. Майдалап туралған пиязды сол майға салып, жаңа піскен томат пастасын салып, шарап пен ет сорпасын немесе ұн қосылған жылы суға құйып, 15 минут қайнатып, етті, тұзды, бұрышты тұздыққа салып, тағы 1 сағат қайнатыңыз. баяу отта. Жаңа піскен каперстерді сабақтарынан тазалаңыз, жуыңыз және қайнатыңыз, қайнаған тұзды суға салып, 1/2 лимон шырынын қышқылдандырыңыз. Дайын каперстерді елекке салып, қабығы мен тұқымынан тазартылған қызанақпен бірге ет қосылған кастрюльге салыңыз, тұздық қалыңдағанша пешке 15-20 минутқа қойыңыз. Майдалап туралған жасыл ақжелкен мен лимон тілімдерімен бірге қызмет етіңіз.