Сардин соусы қосылған сиыр етінің тілі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер Тіл-1 кг, жаңа қаймақ-5 ас қасық, май - 100 г, ұн - 50 г, сардина - 5 дана немесе анчоус пастасы - 1 ас қасық, ақ шарап - 1 стакан, 1 лимон, тұз және дәміне қарай ақ ұнтақталған бұрыш.
Сипаттамасы Жуылған және мұқият тазартылған тілді тұзды суық суға 12 сағат салып қойыңыз. Тілді құйып, қайнаған тұзды суға шамамен 2 сағат қайнатыңыз. Дайын тілді суық суға салып, одан пленканы алып тастаңыз, тілімдерге кесіңіз (бір порцияға 2-3) және кастрюльге салыңыз. Сорпаны тілді қайнатудан 1 литрге дейін қайнатыңыз, сары маймен жақсылап араластырылған ұнды құйыңыз, араластырыңыз, сардинаны немесе анчоус пастасын сорпаға салыңыз да, тағы 20 минут қайнатыңыз. Кәстрөлге салынған тілге електен өткізіп, шарап, 1/2 лимон шырыны, қаймақ, тұз, бұрыш құйып, баяу отта тағы 15 минут қайнатыңыз. Дайын ыдысқа үстіне жаңа піскен майды салыңыз. Майдалап туралған ақжелкен мен қабығы аршылған және ұсақталған лимон тілімдері қосылған қайнатылған картоп гарнирімен бірге қызмет етіңіз.