ҚОЙ СИУЛАМАСЫ (ақ тұздық астындағы бұқтырылған ет)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер Ет - 1 кг, пияз - 1 бас, сәбіз және ақжелкен тамыры-125 г, ұн-4 ас қасық, қой сорпасы - 2л, сары май - 150 г, дәміне қарай тұз және ақ бұрыш.
Сипаттамасы Етті бөліктерге бөліп тураңыз (бір порцияға 2-ден) және суық су мен тұз құйып, қайнатыңыз. Қайнаған кезде көбікті алып тастап, пиязды, сәбізді және ақжелкенді тұтас етіп салыңыз. Дайын етті басқа кастрюльге салыңыз, сорпаны сүзіп, 1, 5л дейін қайнатыңыз. Қайнаған сорпаға маймен араластырылған ұнды салыңыз, кесектер пайда болмас үшін жақсылап араластырыңыз. Тұз, бұрыш себіңіз және орташа отта шамамен 20 минут пісіріңіз. Сүзіп, еттің үстіне тұздықты құйып, тағы 10 минут пісіріңіз. Гоминимен бірге қызмет етіңіз.