Тимишоара рецепті бойынша табиғи котлеттер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер Шошқа еті (котлет бөлігі) - әрқайсысы 150 г 5 дана, шошқа бауыры - 250 г, жасыл бұршақ -250 г, жаңа саңырауқұлақтар - 250 г, өсімдік майы - 100 мл, ұн - 2 ас қасық, картоп - 1 кг, ет сорпасы немесе су - 1 л, жасыл ақжелкен - дәміне қарай 2 шоқ, тұз және бұрыш.
Сипаттамасы Котлеттерді тұздап, ұнға орап, ыстық майға қуырып, кастрюльге салыңыз. Қалған ұнды қалған майға қызартып, ет сорпасымен немесе жылы сумен сұйылтып, 10 минут қайнатыңыз, ет, тұз, бұрыш қосып сүзіп, баяу отта пісіріңіз. Тазартылған картопты қайнаған тұзды суға салып пісіріңіз. Ет дерлік дайын болған кезде, табаға туралған бауырды, аздап майға қуырылған туралған саңырауқұлақтарды, сондай-ақ бөлек пісірілген жасыл бұршақты салыңыз. Барлығын тағы 30 минут қайнатыңыз, дәміне қарай тұз бен бұрыш қосыңыз. Майдалап туралған шөптерге себілген қайнатылған картоптың гарнирімен бірге қызмет етіңіз.