Шөптер қосылған бұзау еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер Ет-750 г, өсімдік майы-150 мл, пияз - 1 бас, жасыл пияз-4-5 шоқ, жасыл сарымсақ-2-3 түйір, ұнтақталған қызыл бұрыш - 1/4 шай қасық, томат пастасы - 75 г, ет сорпасы немесе су - 1л, ұн - 1 ас қасық, шарап сірке суы - 1 шай қасық, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Етті бөліктерге бөліп тураңыз (бір порцияға 2-ден), тұз себіңіз, ыстық майға (75 г) қуырыңыз да, кастрюльге салыңыз. Қуырғаннан кейін қалған майға майдалап туралған пиязды және ұнды үнемдеңіз, қызыл бұрыш, томат пастасын салыңыз, ет сорпасын немесе жылы суды құйыңыз да, 30 минут қайнатыңыз, содан кейін тұздықты етке құйып, бірге пісіріңіз. Жасыл пияз мен сарымсақты 5 см кесектерге кесіңіз, қыздырылған майға құтқарыңыз, сірке суын құйыңыз және бәрін етке жіберіңіз. Тұз, бұрыш себіңіз және пеште 20 минут пісіріңіз. Ыстық күйінде қызмет етіңіз.