Зәйтүн мен пияз қосылған жабайы қаз
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер Жабайы қаздың еті-1,5 кг, қара зәйтүн-250 г, өсімдік майы - 200 мл, пияз жиынтығы - 300 г, шарап - 1/4 л, сорпа немесе су - 1 л, 1 лавр жапырағы, 1 лимон, каперс - 50 г, ұн - 1 ас қасық, тамырлар - 100 г, пияз - 1 бас, томат пастасы - 1 ас қасық, дәміне қарай ақжелкен, тұз және бұрыш.
Сипаттамасы Етті ұсақтап тураңыз, жұқа сүйектерді тең бөліктерге бөліңіз (бір порцияға 2), оларды өсімдік майына қуырыңыз, тұз, бұрыш, лавр жапырағы, майдалап туралған пияз мен тамырды, бір қасық томат пастасын қосыңыз, сорпаны немесе суды құйыңыз. қайнатыңыз, қақпақпен жабыңыз, баяу отта. Ет дайын болған кезде оны басқа кастрюльге салыңыз, сүзілген тұздықпен жабыңыз, шұңқырлы қара зәйтүн мен каперстерді салып, дайын болғанға дейін пісіріңіз. Тазартылған пияз жиынтықтарын өсімдік майына салып, аздап сорпа қосып, қайнатыңыз. Дайын етке пияз жиынтықтарын салыңыз, ұнмен араластырылған шарапты құйыңыз, 10 минут қайнатыңыз (тұздық қою қаймақ тәрізді болуы керек) және ақжелкенге себіңіз. Қажет болса, ыстық немесе суық күйінде қызмет етіңіз.