Пияздан жасалған плакия
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Пияз - 5-8 сабақ, өсімдік майы - 150 мл, пияз - 2 бас, томат пастасы - 1 ас қасық, 1 бас сарымсақ, 5 қызанақ, ақжелкен, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Тазартылған, жуылған және кесектерге кесілген пиязды күйдіріп, өсімдік майына (75 мл) қайнатыңыз. Майдалап туралған пияз мен сарымсақты қалған майға салып, томат пастасы мен майдалап туралған жасыл ақжелкенді қосып, 1/2 кесе суға құйып, қайнатыңыз. Пиязды пияздан жасалған тұздықпен дәмдеңіз, екіге бөлінген және қабығынан тазартылған қызанақты, тұзды, бұрышты салып, баяу отта пісіріңіз. Сұйықтықты буландыру үшін және плакияны тәбетті қабықпен жабу үшін пешке дайын пиязды салыңыз. Жылы немесе салқын түрде беріледі.