Бұқтырылған бөденелер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Бөдене - 10 дана, май - 100 г, пияз - 1 бас, ақ шарап -1/2 кесе, лавр жапырағының 1/2 бөлігі, 3 қызанақ, коньяк - 2 ас қасық, шошқа майы - 200 г, жүзім жапырақтары -10 дана, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Бөдененің өңделген ұшаларын тұз, бұрыш қосып, бекон кесектерімен орап, жүзім жапырақтарына ораңыз. Кәстрөлде қыздырылған майға майдалап туралған пиязды құтқарыңыз, бөдене, лавр жапырағы мен қабығы мен тұқымынан тазартылған қызанақты салыңыз, шарап пен коньяк құйыңыз, кастрюльді қақпақпен жауып, пеште қатты отта қайнатыңыз. Тұздық жақсы қайнатылған кезде (шамамен 20 минут ішінде) бөдене дайын болады