Бұқтырылған бұзау бүйрегі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Бүйрек - 5 дана, картоп - 10 орташа түйнек, қызанақ - 5 дана, май - 100 г, шарап - 1/2 кесе, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Бүйректерді пленкалардан тазалаңыз, оларды суық суға салып қойыңыз, алып тастаңыз, ас үй сүлгімен құрғатыңыз, көлденеңінен өте жұқа тілімдерге, тұз бен бұрышқа кесіңіз. Қуыруға арналған табада сары майды қыздырып, бүйректерді жоғары температурада (10-15 минут ішінде) тез қуырыңыз. Егер бүйрек көп шырын шығарса, оны ағызу керек. Дайын бүйректерді басқа кастрюльге салыңыз. Бүйректі қуырудан қалған майға майдалап туралған қызанақты (5 минут ішінде) салып, шарап құйыңыз. Алынған тұздықты бүйрекке құйыңыз, кастрюльді қақпақпен жабыңыз және су ваннасына 10 минутқа қойыңыз. Гарнирге жолақтарға қуырылған картопты салыңыз.