Молдова стилінде қой етімен толтырылған көгершіндер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер Көгершіндер-10 дана, қой еті-500 г, пияз - 1 бас, сарымсақ-5 түйір, саңырауқұлақтар - 10 дана, ақ нан - 1 тілім, қаймақ-2 ас қасық, ірі қызанақ - 5 дана, тәтті паприка-10 дана, май-150 г, 1 жұмыртқа, ысталған бел - 80 г, дәміне қарай ақжелкен, тұз және бұрыш.
Сипаттамасы Көгершіндердің өңделген және жуылған ұшаларынан кеуде сүйектерін абайлап алыңыз. Ет тартқыштан өткізілген қой етінен тартылған етті суға малынған нан мен сарымсақпен бірге дайындаңыз, оны шикі жұмыртқа, тұз, бұрыш және қаймақпен араластырыңыз. Көгершіндерді тартылған етпен толтырыңыз, тігіңіз, пісірме табаққа салыңыз, майдалап туралған пиязды, туралған белді және саңырауқұлақ аяқтарын қосып, аздап су құйып, пешке салыңыз, мезгіл -мезгіл бұраңыз. Дайын көгершіндерді (жіптерді алып тастағаннан кейін) табаққа салыңыз. Пісіру парағында қалған шырынға ұн қосылған шарапты құйыңыз, 10 минут қайнатыңыз және ағызыңыз. Пісірілген бұрыштарды қабығы мен тұқымынан аршып, майдалап турап, майға салып қойыңыз. Қызанақтарды бұрышпен толтырыңыз және пеште пісіріңіз (10 минут ішінде). Саңырауқұлақтардың қақпақтарын майға тұз бен бұрыш қосып бұқтырыңыз. Көгершіндерді толтырылған қызанақпен және бұқтырылған саңырауқұлақтармен безендіріңіз. Тұздықты бөлек қайыққа салыңыз.