Күрішпен толтырылған тәтті бұрыш
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер Тәтті бұрыш - 10 дана, өсімдік майы - 125 мл, қызанақ -350 г, күріш-200 г, пияз-2 бас, жасыл пияз - 1 шоқ, 2 тілім ақ нан, ақжелкен мен аскөк, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Таңу үшін: өсімдік майы - 50 мл, ұн - 2 ас қасық. Бұрыштарды жуыңыз, үстіңгі жағын сабағымен кесіңіз және тұқымдарды мұқият тазалаңыз. Сұрыпталған және жуылған күрішті қайнаған суға 10 минут қайнатыңыз, елекке тастаңыз және өсімдік майына қызарғанша қуырыңыз, қайнаған суға, тұзға құйыңыз және баяу отта пісіріңіз. Дайын дерлік, оттан алынған күрішті қызарғанша қуырылған пиязбен, майдалап туралған көк пиязбен және ақжелкен мен аскөкпен араластырыңыз, қабығы мен тұқымын, майдалап туралған қызанақты, малынған нанды, ұнтақталған бұрышты қосып, жақсылап араластырыңыз. . Бұрыштарды пісірілген тартылған етпен толтырыңыз, барлық жағынан майға қуырыңыз, қолайлы кастрюльге салыңыз, ыстық су құйыңыз, қабығы мен тұқымынан тазартылған қызанақ пен салқын өсімдік майымен араластырылған ұнды салып, ыстық пешке салыңыз. 20 минут.