Өсімдік майын терең табада жақсылап қыздырыңыз
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер болгар бұрышы - 2 кг. қызанақ - 1 кг. пияз - 1 кг. сарымсақ - 1 бас өсімдік майы тұз бұрыш жасыл ақжелкен
Сипаттамасы қалың түбі бар. Етті бұрыштарды (орташа өлшемді бұрыштарды алған дұрыс) қақпағы жабық күйде аяқтарымен бірге тұтастай қуырыңыз. Барлық жағынан қуыру үшін оларды мезгіл-мезгіл бұраңыз. Оларды суытыңыз. Осы уақытта өсімдік майын қыздырып, оған жарты сақинаға туралған пиязды қызарғанша қуырыңыз, тілімдерге кесілген қызанақты, тұзды қосыңыз, бірақ көп емес, жұмсақ болғанша қайнатыңыз. Қызанақ пен пияз бұқтырылып жатқанда, бұрышқа оралайық. Оны қабығынан тазалаңыз (сабағын қалдырыңыз !!!) және екі жағынан да тұз себіңіз. Үлкен таяз табаққа, аяқтарын шетіне қойып, 10 минутқа қалдырыңыз. Пияз қосылған дайын қызанаққа сарымсақ пен шөптерді қосыңыз. Жақсылап араластырыңыз да, ыдыстың ортасына бұрышқа салыңыз. Ыстық та, суық та беруге болады.